Results 1 to 5 of 5

Thread: new account, weird graphics

  1. #1
    Candiru's Avatar



    Join Date
    Aug 17, 2009
    Last Online
    Dec 30, 2011
    Posts
    262
    Threads
    20



    new account, weird graphics


    Got a new account on the sale for various reasons and set it up. All character models have what looks like a weird glaze all over them. Might be described as a sheen. I cannot adjust brightness levels for some reason, but none of the video settings look off (all are on low for now). What gives?

  2. #2
    amerrill's Avatar



    Join Date
    Apr 15, 2009
    Last Online
    Jan 26, 2012
    Posts
    311
    Threads
    12




    I think the "bloom" effect does this in advanced video settings. Ensure that it is unchecked and see if that fixes it.

  3. #3
    CueBee's Avatar



    Join Date
    Dec 22, 2009
    Last Online
    Oct 27, 2010
    Posts
    96
    Threads
    7




    I believe this is caused by turning off bump mapping. Some people get performance tweak options online and do this without knowing what the effect will be.

    Most of the time people do it as a TF2 launch option.

  4. #4
    destroyer's Avatar



    Join Date
    Mar 06, 2010
    Last Online
    Mar 16, 2013
    Posts
    17
    Threads
    1




    so, how do i get rid of it?.. I have it too.. but just got used to it.

  5. #5
    destroyer's Avatar



    Join Date
    Mar 06, 2010
    Last Online
    Mar 16, 2013
    Posts
    17
    Threads
    1




    candiru

    try mat_bumpmap 1, mat_specular 1

    that should take care of your issues, took care of mine.

Tags for this Thread